ОШ "Драгољуб Илић" Драчић 14 203

Школско издаваштво

Школско издаваштво

Школско издаваштво побољшава наставу и учење, проширује школски имиџ и приказује њену мисију, оживљавајући школски комуникациони живот.

Школско издаваштво је заједнички интерес свих учесника у образовном процесу и у својим издањима прати њихов рад. Оно омогућава да наставници, родитељи и ученици културно и корисно проводе слободно време, формира навике сталног праћења дешавања и континуирано упознаје локалну зајденицу са догађајима у школи. Испуњавајући своје задатке и тежећи вишим васпитним и образовним циљевима чини да школа буде расадник будућих представника културе, новинара, публициста, критичара, књижевника и сл.Развијајући жеље ученика да буду обавештени о свему на време она их уједно и оспособљава да уочавају друштвено значајна збивања. Школскоиздаваштво служи ширењу знања, науке, образовања, културе читања и пружа информације, он даје подршку и унапређује заједницу, образује и усавршава и наставнике и ученике.

 Маја Ракић 

Школскоиздаваштво

Школски часописи, монографија, штампана издања Годишњих извештаја, честитке, дипломе, захавалнице...

Интерактивни наставни материјал

Рад на интерактивној публикацији изазов је и за ученике и за наставнике, јер захтева обострано висок степен креативности, стваралачку радозналост и квалитетан, међусобни сараднички однос.