ОШ "Драгољуб Илић" Драчић 14 203

Литерарна секција

Чланови литерарне секције наше школе су талентовани ученици старијих разреда који показују интересовање и љубав према писаној речи.

Циљ секције је да окупи заинтересоване ученике за писање, читање, креативно размишљање и уопште за књижевност. Секција помаже свим ученицима који желе да се усавршавају и развијају свој креативни таленат. На литерарној секцији ученици развијају културу писменог изражавања, сликовитост и јасност, маштовитост и креативност. Кроз разноврсне активности ученици развијају и етичке и моралне принципе као и способност логичког закључивања и слободног изражавања мисли и идеја.

2015/2016.

Ученици су учествовали и на актуелним литерарним конкурсима. На републичком фестивалу Ризница талената, који организује Учитељско друштво Ниш, ученик осмог разреда Марко Белушевић похваљен је за прозни рад на тему Љубав није чудо, али чини чуда. На литерарном конкурсу који је расписала Основна школа „Ћеле кула“ из Ниша ученица осмог разреда Ивана Лукић похваљена је за рад Најљубавнија прича. Ученица седмог разреда Анђела Грбовић похваљена је за прозни рад на тему Не желим да одрастем на Дванаестом литерарном конкурсу Матерња мелодија и образовање који су расписали Пријатељи деце Војводине.