ОШ "Драгољуб Илић" Драчић 14 203

Математичка секција

Математичка секција има за циљ популаризацију математике, развијање интересовања и такмичарског духа код ученика, помоћ ученицима обдареним за математику у припреми за такмичења...

У септембру, једна група ученика посетила је Ноћ истраживача где су сазнали како су се бројеви мењали кроз време, због чега је баш број 10 заслужио посебан статус међу бројевима и шта се све крије иза десет знакова које свакодневно користимо. Шест ученика, чланова секције, похађало је, током целе школске године, школу за љубитеље математике Интеграл коју реализује Подружница математичара Ваљево. Јелена Милићевић, ученица 6. разреда, после два елиминациона круга такмичења, учествовала је на Републичком финалу Интернет олимпијаде коју организује Математичко друштво Архимедес.

Кенгур

У циљу промоције математике, одржано је међународно математичко такмичење Кенгур без граница, које се сваке године у марту организује у целом свету. У јуну су најуспешнији такмичари награђени или похваљени на Завршној математичкој свечаности у организацији Подружнице математичара Ваљево.