ОШ "Драгољуб Илић" Драчић 14 203

Музичка секција

Музичка секција наше школе чини да сваки важан датум у школском календару буде обележен на најбољи могући начин – песмом и игром.

У оквиру секције функионише оркестар, играчке групе, а даровити поједници заузимају посебно место. Школски оркестар на блок – флаутама свира како наше народне песме, тако и песме из далеких земаља попут Кине и Индонезије, светске популарне мелодије, и, наравно, химне. Играчи у свом репертоару имају модеран плес.

Оригиналност

У нашем раду велики значај придајемо и подизању нивоа самопоштовања и изграђивања ставова и самосвести код ученика - како појединачно, тако и као групе, тј. тима, што нас издваја и чини посебним и оригиналним. Сваком ученику школе омогућено је да се окуша у свирању, певању или игрању. То јe велика прилика за све оне који услед удаљености од музичке школе немају могућности да развију свој таленат.

Прилика за све

Сваком ученику школе омогућено је да се окуша у свирању, певању или игрању. То јe велика прилика за све оне који услед удаљености од музичке школе немају могућности да развију свој таленат

- Марија Којић. Професор музичке културе

Музичка секција је током школске 2015/2016. године бројала укупно 26 чланова - 4 ученика V разредa , 8 ученика VI разредa , 8 ученика VII разредa и 6 ученика VIII разреда. Музичку секцију од почетка школске године похађају ученици шестог, седмог и осмог разреда, а на почетку другог полугодишта, у фебруару, прикључују им се и ученици петог разреда. Одражано је 16 часова музичке секције, рачунајући и време утрошено на припреме за наступе и саме наступе. Одржана је приредба у марту за Дан школе у корелацији са драмском секцијом и ученицима млађих разреда.

Композиције и игре које су изведене :

  • „Ми смо ђаци весељаци“, ученици млађих разреда;
  • „Школа“, плесна група;
  • „Школски реп“, плесна група и солиста Вељко Живковић, ученик шестог разреда;
  • „Збуњена“,плесна група;
  • „Лутка“ од групе САРС, извео оркестар блок – флаута и група певача.